Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de stemronde

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is haalbaar en door naar de stemronde van Scheveningse Parkwijken Begroot.

Gemeenschappelijke moestuin

Door: Carolien van der Ven
13 maart 2021

Een gemeenschappelijke moestuin waar iedereen mag plukken & werken.

Het lijkt me leuk voor de saamhorigheid als er ergens in de wijk een gemeenschappelijke moestuin komt die we gezamenlijk onderhouden. Niks ingewikkelds, gewoon gezellig en praktisch. Iedereen die wil kan er plukken en ook meewerken. Ik hoopte misschien bij Catsheuvel, maar ken het bestemmingsplan niet. Of langs de Verlengde Tolweg? Op de Johan de Wittlaan tegenover Sorghvliet? Heel ergens anders? 

Argumenten

Argumenten voor

carole villette | 14 maart 2021 14:57

I find the idea great as no garden to growth vegetables in tge area. Wanted to ask for it

Reageren


Marinke Ros | 31 maart 2021 17:23

Het een mooie manier is om groene gebieden in de stad in te stellen en het bijdraagt aan duurzaamheid en het bewustzijn van het belang daarvan.

Reageren


Argumenten tegen

Daniella Strik | 4 april 2021 13:22

Dit plan is niet relevant voor veel bewoners van de betreffende wijken die wel een eigen tuin hebben.

Reageren
Carolien van der Ven | 5 april 2021 07:13

Maar steeds meer mensen niet. Bij ons zijn er steeds meer appartementen gekomen. Bovendien kunnen ook mensen met een tuin hieraan meedoen, als je het leuk vindt om gezamenlijk iets te doen. Ik ken meer buurten waar veel tuinen zijn en waar toch een gemeenschappelijke (moes)tuin goed werkt voor de verbinding.mathieu hoeberigs | 10 april 2021 11:16

Ik denk dat de bewoners van Catsheuvel en Sorghvliet daarin eerst "gehoord" moeten worden. Bovendien is er een mooi plan voor de het duinenaanzicht op Catsheuvel en verlengde daarvan. Zo maar "wild" gaan planten lijkt aardig maar is het uiteraard niet. Er is ook verantwoordelijkheid en kennis nodig omdat een moestuin aan te leggen en te onderhouden.

Reageren
Carolien van der Ven | 12 april 2021 14:25

Waar die moestuin zou kunnen komen, is nog open, dat weet ik ook niet, ik heb een paar opties genoemd. Natuurlijk moeten er mensen met verstand van zaken meedoen, maar wat je niet weet, kun je leren. Kijk naar alle mooie (moes)tuinen, zoals Emma's Hof, de Zeeheldentuin en De Groene Geest. Ook begonnen door buurtbewoners en met veel enthousiasme bijgehouden door iedereen met hart voor de tuin.mathieu hoeberigs | 10 april 2021 11:22

er is geen individuele verantwoordelijk in zo een plan. Wat is "samen",gezellig,en gezamenlijk onderhoud?
Laten we onderhouden wat we "hebben".
En wie bepaalt wat er verbouwd gaat worden?
Stadstuin idee is welkom omdat daar bekend is wie wat doet.Meestal weten de desbetreffende tuinders wat,hoe en wanneer ( seizoenen) gepoot/geplant kan/mag worden.

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte


Annuleren