Spring naar inhoud
Dit plan wordt niet uitgevoerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan wordt niet uitgevoerd omdat het plan te weinig stemmen kreeg tijdens de stemronde.

Sociaal buddywijkenplan

Door: Willemijn
17 maart 2021

Onze wijken zijn al heel groen en mooi. Voorstel om dit bedrag te gebruiken om stadsdelen waar minder groen is te steunen in een buddyplan.

Den Haag is een van de meest versteende steden van Nederland, maar juist in onze wijken valt dat reuze mee. 

Zou het niet een mooi sociaal initiatief zijn als onze wijken zich inzetten voor meer groen en sociale ontmoetingsplaatsen in de minder bedeelde wijken van onze stad?  
Voor ieder nieuw speeltoestel in onze wijk ook een Morgenstond. Voor alle tuinen waar in onze wijken de tegels uitgaan en planten er in, doen we hetzelfde aantal in voorgenoemde wijken. 

Doel is dat heel Den Haag groen en duurzaam wordt en er sociale interactie komt tussen de wijken. 

Voorstel is daarom dat iedere wijk een buddyproject aangaat met een andere wijk en daar helpt met het vergroenen. Niet op gemeente niveau maar vooral ook via de bewoners. Zodat er ook meer interactie komt tussen de parkwijken en de versteende wijken. De kennis en knowhow die bij onze bewoners is over duurzaamheid, maar ook levensstijl zoals eten (denk aan moestuinen, compostbakken) en bewegen (denk aan buitensport faciliteiten) zou dan ook voor die wijken ingezet kunnen worden. Ook de kans om mensen uit andere wijken te ontmoeten kan via het aanleggen van dit soort zaken stimulerend werken. 

Voor dit plan is vooral goodwill nodig. 

Argumenten

Argumenten voor

Eric | 17 maart 2021 12:12

Naast samen en gespreid vergroenen, zal dit plan een bijdrage leveren tot meer samenhang tussen wijken en meer begrip voor elkaar. Wie weet wat voor onontdekt talent naar de opervlakte komt waarmee de buddy-wijken elkaar verder kunnen helpen. Wellicht leidt een gezamenlijke moestuin tot samen eten en weer tot andere (educatieve en sociale) activiteiten, zoals bv taal-bijles, moestuin, kookworkshops, wegwijs bij administratie, gezonde levensstijl enz enz . Steun daarom dit plan!Mariëlle | 17 maart 2021 23:05

Naast verwoorde mooi sociaal initiatief hoop ik dat we samen burgerinitiatief ontwikkelen om naar elkaar's wijken te kunnen luisteren en zo beter te voorzien in elkaars behoeften & met oog voor elkaars waarden ...dan kunnen we samen snel schakelen, mét elkaar buddy-wijken zijn en leven in onze stad mooier en fijner maken. Steun elkaar als burgers, steun dit plan!Ben | 28 maart 2021 08:13

Ik ben voor omdat ik echt geloof dat wij door samen te werken met verbinding tussen deze twee stadsdelen er een mooiere Den Haag zal ontstaan waarin wij van elkaar kunnen leren en waarin gebundelde krachten voor nog meer groen kunnen zorgen zowel op het land als in de harten vsn de mensen.
Daarom steun ik dit initiatief en hopelijk doe jij dit ook!Argumenten tegen

Nog geen argumenten geplaatst

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteOpnieuw

Annuleren