Spring naar inhoud
Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar en is daarom niet door naar de stemronde van Scheveningse Parkwijken Begroot.

Behoud van het duin achter de Vrije School

Door: Perlita Hoff
11 april 2021
Gemeente Den Haag | 27 mei 2021, 11:00

Omdat dit plan al wordt opgepakt door de gemeente, hoeft dit niet vanuit het wijkbudget bekostigd te worden.

Bescherming van het mooiste duin van Duttendel zodat jonge en oude bewoners ook in de toekomst van dit stuk natuur kunnen genieten.

Het duin achter de Vrije school is zowel voor de oude als jonge buurtbewoners van groot belang.
Duingebied is zeer kwetsbaar.
Zonder ingrijpen zal dit gebied door de huidige erosie vergaan. Het mooie duin achter de Vrije School op de Abbenbroekweg wordt de laatste jaren helemaal afgeragt zowel door kinderen van de school en kinderen uit de buurt. Zij gebruiken het als extra speelruimte zonder eerbied voor de natuur. Het duin wordt eveneens  intensief gebruikt voor de naschoolse opvang.
Er lopen nu tientallen olifantenpaden door de bosjes en sommige delen van het duin staan op instorten. Flora en fauna gaan hier verloren. 
Ik stel voor om de olifantenpaden weer te beplanten zodat ze  ontoegangkelijk worden. 
Ook stel ik voor helmgras te planten op de vlakke kaal getrapte stukken.
Na de nieuwe aanleg van de beplanting is het streven de nieuwe inrichting te bewaken.
We hopen zo dat dit duin weer voor jonge en oude buurtbewoners een prettige omgeving zal worden waar iedereen van kan blijven genieten .
Argumenten

Argumenten voor

eleanore kroner | 11 april 2021 20:56

Duin gebied is belangrijk en hoort bij Nederland en zeker bij Den Haag!

Louk Notten 61 | 18 april 2021 07:26

Heel belangrijk voor onze samenlevingnicole hendrie | 12 april 2021 10:26

Voor mij en kan mij niet voorstellen dat het niet voor alle inwoners van Den Haag geldt: het stukje groen/natuur wat er in de stad is moet kosten wat het kost behouden/onderhouden worden. Den Haag is al een vreselijk vieze ( door verkeer) geworden. Veel nederlandse steden hebben een veel vooruitstrevend beleid ten opzichte van het verkeer. Den Haag blijft achter . Belangrijk dus dat in ieder geval het mooie groen in de stad wordt onderhouden.
Mvg, Nicolepascale roovers | 12 april 2021 12:23

Natuur en mens hebben ruimte nodig! Behoud wat we nog hebben!Ellen Kielstra | 12 april 2021 22:29

Het is bijzonder dat in onze wijk nog een duingebied bestaat, waar iedereen van flora en fauna kan genieten. Dit mag niet verloren gaan. Helaas heeft dit gebied nogal te lijden van de vele activiteiten van de Vrije School en van opgeschoten pubers uit de omgeving. Het is een uitstekend plan om dit gebied tijdig te renoveren en waar nodig weer te beplanten voordat de situatie erger wordt en om het te koesteren voor de toekomst.Constant van Kretschmar | 13 april 2021 09:18

Een mooi plan om het duin achter de vrije school op te knappen! Het plan dient wel hand in hand te gaan met maatregelen om het vervolgens ook mooi te houden en het vernielen tegen te gaan.hans kielstra | 12 april 2021 22:29

Dit unieke duingebied verdient aanpassing om weer teruggebracht te worden tot authentiek duingebied. . Gras heeft de overhand en de natuur wordt aangetast door te intensief gebruik. Nieuwe beplanting en gedeeltelijke afrastering om te voorkomen dat overal paadjes ontstaan zou een oplossing zijn.Johannes ten Cate | 11 april 2021 19:59

Investeren in behoud schaats duin landschapArgumenten tegen

Perlita Hoff | 12 april 2021 11:39

Je bedoelt staats duin neem ik aan!!Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteOpnieuw

Annuleren