Spring naar inhoud

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over Scheveningse Parkwijken Begroot? Kijk of je vraag tussen de veelgestelde vragen staat.

Zo niet, neem dan contact met ons op.

Waar vind ik de uitslag en hoe is die bepaald?

Op 1 juli 2021 wordt de uitslag bekend gemaakt. De uitslag wordt ook op deze website gepubliceerd met daarbij een uitleg hoe de uitslag tot stand is gekomen.

Hoe is deze uitslag tot stand gekomen?

Van 27 mei t/m 24 juni konden alle bewoners van de Scheveningse Parkwijken van 12 jaar en ouder hun favoriete plannen selecteren voor een totaalbedrag van € 50.000,-. Met een persoonlijke stemcode die bewoners per brief ontvingen, konden zij op deze website stemmen op plannen. De plannen die het vaakst zijn gekozen en die samen maximaal € 50.000,- bedragen, worden uitgevoerd.

Hoe is de berekening precies gemaakt?

Het wijkbudget van € 50.000,- wordt gevuld met de plannen die de meeste stemmen hebben gekregen, totdat het budget op is. Op de pagina  uitslag zie je dat de 3 plannen met de meeste stemmen in totaal € 50.000,- van het budget bedraagt. In overleg met de planindieners is besloten om het plan Bijenpark € 17.500,- te geven in plaats van € 21.000,- zodat het binnen het budget van € 50.000,- past.

Krijgen de indieners van de winnende plannen het bedrag meteen op hun rekening gestort?

Nee. Eerst wordt gekeken wie het plan gaat realiseren. In sommige gevallen is dat de gemeente, in andere gevallen een bedrijf, bewoner of een maatschappelijke organisatie. Dat hangt helemaal af van de aard van het plan. De gemeente kan het bedrag alleen uitkeren aan een rechtspersoon, bijvoorbeeld een bedrijf of maatschappelijke instelling en niet rechtstreeks aan een bewoner. Indien een bewoner zelf de uitvoerende partij van het winnende plan is, zal het bedrag via de bewonersorganisatie worden uitgekeerd.

Ik wil graag een plan indienen voor een andere wijk in Stadsdeel Scheveningen. Kan dat?

Leuk dat je zo enthousiast bent over Scheveningse Parkwijken Begroot. Dat zijn wij ook! Alle andere wijken in Stadsdeel Scheveningen hebben al een wijkbudget gekregen. Op dit moment zijn we aan het kijken hoe we met de wijkbudgetten verder gaan.

Los van het wijkbudget helpen wij je graag om je plan verder te helpen. Zo kijken wij of je idee uit te voeren is en of het in aanmerking komt voor een activiteitensubsidie.

Hoe veilig is deze site?

Scheveningse Parkwijken Begroot neemt beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Meer weten over privacy en beveiliging van persoonsgegevens? Lees dan onze privacyverklaring.

De site werkt niet goed. Waar moet ik dit melden?

Vervelend dat de site niet werkt. We willen dit snel oplossen. Stuur een e-mail naar  scheveningseparkwijkenbegroot@denhaag.nl.

met daarin een korte uitleg waar het mis gaat en eventueel de URL van de pagina waar het over gaat. We proberen het probleem dan zo snel mogelijk op te lossen.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteOpnieuw

Annuleren